5. December

Jonas Jensen

Jeg bor i Sommersted, 10km fra Vojens Speedwaycenter. Jeg er 21 år gammel, og er elektriker lærling hos Kjærgaard. Jeg har kørt speedway siden jeg var 6 år gammel, hvor jeg startede med at køre 50cc. Jeg startede pga. Min søster kørte speedway. Så jeg var med far og søster ude i værkstedet og synes det var nogle seje maskiner. Starten var så at min far skubbede mig rundt på pw’eren ude på vejen, men efter nogle gange ville han ikke snubbe mig rundt mere, så jeg have valget mellem at den blev startet og jeg kørte speedway eller jeg lod være. Men jeg synes det så farligt ud når min søster kørte så der gik lige noget tid før jeg ville have maskinen startet og køre den selv. Da jeg så var 8 år synes jeg vinteren var lang og kedelig, så jeg begyndte at spille ishockey i Vojens. Det var en god og sjov måde at træne på om vinteren. Der lærte jeg meget om disciplin og hvordan man opfører sig på et hold samtidigt med at der blev krævet man var moden og ikke gav så let op hvis tingene gjorde ondt eller var svære. Citatet fra træneren lød “i bliver kun liggende efter en hård tackling hvis i har brækket benet, fordi det er det eneste i bruger til at skøjte med”. Og så var det med at høre efter ellers blev man sendt hjem fra træning og 14 dage hvor man kunne tænke over om man ville spille ishockey. Da jeg så fyldte 17 år Og vandt det 3. Danmarksmesterskab med mit hold der og skulle til at spille 1. Division valgte jeg at stoppe og prioritere speedwaysporten frem for ishockey, da jeg ikke længere kunne klare den fysiske udfordring det var at spille mod og blive tacklet af nogle 85-110kg tunge mænd når man kun må veje godt 70kg som speedwaykører.
Igennem tiden jeg har siddet på en speedwaycykel har vundet DM par på 50cc. Og på 80cc blev det til 3 hold danmarksmesterskaber, en 3. Plads til det individuelle danmarksmesterskab. 6. Plads til EM og VM. På 500cc har jeg vundet sølv i superligaen med Esbjerg i 2014 hvor jeg også blev kåret som årets stjerneskud. Det er også blevet til 3 danmarksmesterskaber i 1. Division. Og i sommeren 2017 kørte jeg Danmark i U21 EM finalen ved semifinalen i Abensberg. Så alt i alt er jeg ikke en af de store titelbærere, men gerne en stabil holdkøre.

Se mere

Grindsted Speedways billede.
Grindsted Speedways billede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *