24. December

Hej, jeg hedder Maja Aamand er 17 år gammel og har kørt speedway siden jeg var 4 år gammel, hvor jeg fik min første 50cc speedwaycykel med sidevogn i julegave af min mor og far. Jeg fandt hurtigt ud af at det der med fart var lige noget for mig og derfor begyndte jeg at køre speedway i Odense, SMO. Det endte med at speedway blev en livsstil for hele familien, med min far som mekaniker, mor som formand i SMO og hele familien støttede op til løb osv. Allerede i 50 cc leverede jeg nogle ret gode resultater, kørte 1 div og blev som eneste pige placeret på podieplads til individuelt DM. Efterfølgende rykkede jeg på 85 cc hvor min speedway karriere tog yderligere fart! Lynhurtigt kom jeg til at køre 1. div og jeg kørte flere DM-finaler og VM i udlandet. Da min speedway kom til udlandet var det meget tydeligt at man i resten af verden ikke er vant til piger i toppen af speedway og jeg blev hurtigt publikums yndling og opnåede stor bevågenhed fra medier og officials. Da jeg kom på podiet i Polen var der nærmest fest blandt publikum. De sidste 2 år i 85cc var jeg på det danske landshold under ledelse af Erik Gundersen. Da jeg i slut året 2015 rykker på 500cc sker det tragiske at jeg mister min mekaniker, faste støtte i sporten, min far. Jeg står overfor den største krise i mit liv samtidig med at min speedway situation pludselig er helt ændret. Det første år i 500 cc gik derfor med at finde ud af at få tingene op at køre igen i en helt ny situation, hvilket lykkedes. Og derfor kunne jeg i sæson 2017 starte med at køre for Grindsted speedway klub, hvor jeg har følt mig super godt tilpas og hjemme og har fået en enorm opbakning fra hele klubben. Derfor er jeg også glad for at fortsætte i min hjemklub Grindsted i 2018 hvor jeg skal køre 2-1 division. Idet jeg nu er bosiddende hos min mekaniker/ hjælper Svend er jeg også tættere på klubben og det er her jeg føler mig hjemme. Mine fremtidsplaner med speedway er og komme til top i sporten men tager et skridt af gangen så sæson 2018 er målet at være fast mand/kvinde på 1 div og muligvis blande mig lidt i toppen i de forskellige individuelle løb! Jeg ved jeg har evnerne, modet og motivationen, så mon ikke vi ses i fremtiden på Grindsteds bane i et superligaløb?
Maja
Se mere

Grindsted Speedways billede.
Grindsted Speedways billede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *