Kampen om vejretten

Når Grindsted Speedway Klub og Esbjerg Vikings drøner sammen i et dobbeltopgør gælder det vejretten til Tingvejen, og begge klubber nægter at forære modstanderen så meget som en meter asfalt.

Både Grindsted og Esbjerg er placeret lige midt i det bankende hjerte af dansk speedway, og de to klubber kan i de kommende uger se frem til et returopgør, hvor de hver især vil tage turen til  modstanderholdet via Tingvejen. Kampen om vejretten til den strækning har stor betydning i en ekstrem tæt liga, hvor begge hold stadig har mulighed for at blande sig på de sjove pladser, men det kræver point på kontoen. Derfor er matcherne på Kjærgaard Speedway Arena i Grindsted den 5. juni og på Granly Speedway Arena ved Esbjerg den 12. juni af stor betydning, og direktørerne
for de to klubber er klar til duellen.

– Vi starter hjemme i en match, hvor vi tager imod en af traditionsklubberne, som helt sikkert kommer med ambitionen om at tage point, men de får ingenting foræret her. På hjemmebane skal vi gå efter sejren, og vi har traditionelt et godt tag på Esbjerg, så jeg tror på, at vi trækker det længste strå. Vi vil frygteligt gerne sende dem ned ad Tingvejen med et nederlag, så vi kan vise, at den tilhører os, fastslår direktør i Grindsted Speedway Klub, Michael Bach Nielsen, der sat sin modpart stævne ved Starup/Tofterup, der i grove træk er placeret midt mellem de to baner på Tingvejen. Derfor har kampen om vejretten en ekstra dimension for direktøren for Esbjerg Vikings, Lars Guldager Dyhr, der voksede op i byen.

– Jeg skal helt sikkert ikke tabe de her opgør til Grindsted, for jeg har trådt mine barnesko lige ved siden af Tingvejen, og vi vil da gerne have både vej- og håneretten i et helt år, når vi har kørt de her to matcher. Vi har et godt forhold mellem de to klubber, men når det går løs på slaggerne, så er det kun sejren, der tæller, og det skal nok blive tydeligt for enhver. Derfor håber jeg, at folk  herfra byen og hele oplandet vil møde talstærkt op, så de kan se os afgøre på banen, hvem der er stærkest i denne sæson, lyder det fra afslutningsvis fra Lars Guldager Dyhr, inden der igen er er dømt stirrekonkurrence mellem de to direktører.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *